reede, 21. oktoober 2011

Kõrvitsa-aprikoosikook

Nii nagu ma eile lubasin, siis siit tuleb selle mõnusa keeksikoogi retsept:

200 g kuivatatud aprikoose
2 spl konjakit või apelsinimahlaekstrakti
300 g kooritud kõrvitsat kuubikutena
250 g võid või margariini
2 dl suhkrut
1 1/2 dl kookoshelbeid
2 muna
3 tl küpsetuspulbrit
umbes 5 dl (330g) nisujahu
1 1/4 dl piima 
Glasuur:
2 dl tuhksuhkrut
1/2 g katkisurutud safranit
1 1/2 spl vett või apelsinimahla

Lõigu parikoosid väikesteks tükkideks ja pane paariks tunniks konjaki või apelsinimahlakontsentraadi sisse seisma. Sega mõned korrad.
Kata vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad hoolikalt võiga.
Keeda kõrvitsatükke 5 minutit vees. Lase 5 minutit sõelal nõrguda ja vajuta siis kõrvits püreeks ning lase jahtuda.
Vahusta rasvaine ja suhkur, seejärel lisa kookoshelbed. Sega munad ükshaaval taignasse, igaühe järel tugevasti kloppides. Sega jahu ja küpsetuspulber ning lisa taignale vaheldumisi piimaga. pane taignasse ka kõrvitsapüree  ja aprikoositükid.
Küpseta kooki ahju alumises osas 175 kraadii juures umbes tund aega.
Lase koogil 15 minutit jahtuda ja kummuta see vormist restile, kus kook täielikult jahtuda saab.
Sega suhkru hulka safranit ja vähehaaval vedelikku, kuni saad ühtlase ning paksu glasuuri. Kalla  see triipudena koogi peale.
Õe ja minu tehtud koogike nägi välja siis selline-
Väga maitsev oli ;)
Õde küll naeris, et minust olla rohkem kasu maitsemises ja limpsimises aga kindlasti olin ma kasulik kõrvitsa koorimisel ja puhastamisel, hakkimisel, segamisel ja sulatamisel :D
Aga päikest ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar